18. veljača 2014.

Vrhunski glazbeni događaj za djecu Sirije

PRESS Sirija

18.02.2014.-Svakih 10 sati jedan Sirijac umire od gladi, a svakih 50 minuta umire jedno sirijsko dijete. U manje od 3 godine u Siriji, zemlji u kojoj se odigrava najveća humanitarna tragedija našeg doba, ubijeno je više od 15 tisuća djece! I upravo za taj napaćeni narod u Varaždinu ove subote 22. veljače, humanitarni koncert održava Malek Jandali (čita se: Đandali) svjetski  priznat glazbenik, pijanist i kompozitor najviše međunarodne reputacije kojeg obožava publika u New Yorku, Los Angelesu, Torontu, Madridu, Sydneyu, Stocholmu, Londonu.. Humanitarni koncert za djecu Sirije održat će se u varaždinskom HNK-a, a sav prihod od ulaznica, koje se mogu kupiti po cijeni od 100 kn, namijenjen je kupovini hrane koja će se putem Crvenog križa dostaviti najpotrebitijim Sirijcima. Uz Maleka Jandalija, koji u Hrvatskoj nastupa jedino  u Varaždinu, u kojem  započinje svoju svjetsku turneju, na koncertu nastupa i Varaždinski komorni orkestar, najbolji orkestar u Hrvatskoj, koji će izvesti 10ak Jandalijev skladbi – spoj suvremene glazbe s primjesama sirijske tradicijske.

Jandali u Varaždin dolazi već u četvrtak, kada će održati glazbenu radionicu za učenike Glazbene škole. S njima će snimiti i video poruku namijenjenu sudionicima međunarodne konferencije u Ženevi.

Ovaj veliki humanitarno-glazbeni događaj na konferenciji za novinare u varaždinskoj Gradskoj vijećnici najavili su varaždinski gradonačelnik Goran Habuš – u ime pokrovitelja, Grada Varaždina; Raymond Rojnik, ravnatelj Koncertnog ureda Varaždin, koji je zadužen za realizaciju koncerta; Vladimir Bogdanović, organizator te dvojica Sirijca sa stalnom varaždinskom adresom – dr Ghassan Aweja i dr Mazen Korabi.