20. siječanj 2014.

Vrhovni sud odbio žalbu bivšeg varaždinskog gradonačelnika

VIJEč†NICA

20.01.2014.-Vrhovni sud Republike Hrvatske donio je odluku kojom se odbija žalba Ivana Čehoka, Davora Patafte, Narcise Huljev, trgovačkog društva T7 d.o.o., trgovačkog društva T7 VIS d.o.o. trgovačkog društva Winair d.o.o.  da se izuzmu dokazi za koje su tvrdili da su pribavljeni na nezakonit način.
Odbijenica Vrhovnog suda znači kako  Županijski sud u Zagrebu, nakon više od 6 mjeseci, ponovno kreće sa zakazivanjem ročišta i provođenjem dokaza u kaznenom postupku u kojem se okrivljenici terete da su Grad Varaždin i pravne osobe u njegovom većinskom vlasništvu oštetili za najmanje 49.594.451,70kn.
Podsjetimo, USKOK je, nakon provedene istrage, pred Županijskim sudom u Zagrebu 29. prosinca 2011. godine podigao optužnicu protiv Ivana Čehoka, Davora Patafte, Tomislava Kezelja, Narcise Huljev i Hrvoja Vojvode zbog počinjenja kaznenih djela udruživanja za zlouporabu položaja i ovlasti, a odnose se na poslove zbrinjavanja komunalnog otpada, kupnju zemljišta za program poticane stanogradnje i poslove oko preuzimanja upravljanja aerodromom Varaždin.