12. listopad 2023. | Autor: dd

Voogle konferencija 2023. - „Expanding horizons in hardware" – hardware, umjetna inteligencija i financiranje startup poduzeća

U četvrtak, 09. studenog 2023. godine u Hrvatskom narodnom kazalištu u Varaždinu, održat će se peta Voogle konferencija. Voogle konferencija je međunarodni, inspirativni i informativni event koji privlači poznate poduzetnike, investitore i stručnjake iz poslovnog svijeta koji žele podijeliti svoje priče o uspjehu, izazovima s kojima su se suočili i lekcijama koje su naučili na svome putu.

Od 2014. do danas, održane su četiri Voogle konferencije u organizaciji Tehnološkog parka i različitih poslovnih partnera, a pod pokroviteljstvom Enterprise Europe Network. Tradicionalno konferenciju posjećuju sudionici iz međunarodnih poslovnih krugova (Njemačke, Finske, Austrije, SAD-a itd.), što omogućava lokalnim poduzetnicima da se povežu, razmjenjuju kontakte i ideje te ostvare mogućnost izlaska na međunarodno tržište.

 

Voogle konferencija svake godine ima novi fokus, a ove godine posvećena je hardware-u i umjetnoj inteligenciji s nazivom "Voogle 2023. - Expanding horizons in hardware". Ovogodišnju konferenciju organiziraju Tehnološki park Varaždin i Makerspace Varaždin u suorganizaciji s partnerima iz Enterprise Europe Network. 

 

Slušat ćete stručnjake koji će vas uvesti u svijet razvoja hardverskih proizvoda, sigurnosti hardvera i najbolje prakse zaštite proizvoda, naučit ćete o izazovima i prednostima proizvodnje u Kini, etičkim aspektima umjetne inteligencije i ravnoteže između inovacija i odgovornosti. Imat ćete priliku čuti inspirirajuće priče o početku razvoja vlastitog hardverskog startupa, naučenim lekcijama i iskustvima onih koji su svoje ideje pretvorili u poznate proizvode.

 

Dio konferencije biti će posvećen i izvorima financiranja za startupove, a istaknut će se i uloga inkubatora i akceleratora u podršci hardverskim startup tvrtkama. Dotaknut ćemo se i teme proizvodnje „nosive tehnologije“ kao alata koji nam omogućava da vodimo ugodniji život, a nosimo ga na sebi u obliku satova, narukvica, naočala, majica i slično.

 

"Voogle 2023. - Expanding horizons in hardware" okupit će velik broj stručnjaka iz Hrvatske i inozemstva, a idealna je za poduzetnike koji se bave hardware-om te investitore, proizvođače, entuzijaste tehnologije, donositelje politika, studente i akademsku zajednicu. Ne propustite konferenciju 9. studenog: ulaz je besplatan, više detalja potražite na voogle.hr.