27. studeni 2012.

Volonteri dobili knjižnicu

volonterska image volonterska knjižnica unutra

27.11.2012.-U Kranjčevićevoj ulici 7 danas je otvorena volonterska knjižnica, kao dio EU projekta „ City volunteers“ kojeg u Varaždinu provode Grad Varaždin i udruga za zaštitu i unapređenje okoliša „Franjo Koščec“. Grad Varaždin osigurao je prostor za volonterski centar u samom središtu grada, kako bi on postao vidljiviji i dostupniji što većem broju ljudi. 
„ Volonterizam nije dovoljno prepoznat u Hrvatskoj kao što je u državama Europske unije i u nekim drugim državama u okruženju gdje puno više ljudi na taj način doprinosi kvaliteti života u zajednici. Želimo naše sugrađane potaknuti da se što više uključe u program volontiranja, a ova knjižnica je mjesto gdje će moći dobiti sve potrebne informacije vezane uz volontiranje. To vrijedi za sve postojeće volontere i za nove potencijalne volontere“ – rekla je otvarajući centar zamjenica gradonačelnika i saborska zastupnica Natalija Martinčević.
Više od 300 knjiga vezanih uz volonterstvo moći će se posuđivati bez članarine, a svatko tko ima viška knjiga tematski vezanih uz prirodu i civilno društvo, može ih donijeti u Kranjčevićevu 7 ili ih ubaciti kroz rešetke ako knjižnica ne radi.