06. svibanj 2022. | Autor: dd

Višnji Mažuran nagrada Vladimir Nazor za životno djelo

Nagradu za životno djelo Vladimir nazor za područje glazbe dobila je čembalistica Višnja Mažuran.

Odbor Nagrade 'Vladimir Nazor' donio je odluke o dobitnicima za najbolja umjetnička ostvarenja u Republici Hrvatskoj za 2021. godinu u području književnosti, glazbe, arhitekture i urbanizma, filmske i kazališne umjetnosti te likovnih i primijenjenih umjetnosti. Nagrada se dodjeljuje u kategorijama godišnje nagrade i nagrade za životno djelo.

U kategoriji Glazba, nagradu za životno djelo dobila je Višnja Mažuran. Gradonačelnik Grada Varaždina dr.sc. Neven Bosilj uputio joj je čestitku slijedećeg sadržaja:

Poštovana gospođo Mažuran,

u ime građana Varaždina, varaždinske gradske uprave i u svoje osobno ime upućujem Vam iskrene čestitke povodom nagrade  „Vladimir Nazor“ za životno djelo na području glazbe. Svojim dugogodišnjim muziciranjem na najvišoj razini, bogatom solističkom karijerom te sudjelovanjem u organizaciji  glazbenih i drugih kulturnih događaja u Varaždinu i cijeloj Hrvatskoj više ste nego zaslužili to visoko priznanje. Nas Varaždince, uz sve što ste učinili za promociju našeg grada, samo podatak o Vaših 55 nastupa na Varaždinskim baroknim večerima obvezuje da odamo zasluženo  priznanje i iskreno čestitamo na nagradi za životno djelo „Vladimir Nazor.

dr. sc. Neven Bosilj, gradonačelnik Grada Varaždina