18. srpanj 2024. | Autor: Maja Hrešć

Ovaj vikend besplatno kupanje za sve Varaždinke i Varaždince

Grad Varaždin i Javna ustanova Gradski bazeni Varaždin ovaj će vikend, 20. i 21. srpnja, svim stanovnicima Grada Varaždina omogućiti besplatan ulaz na Gradske bazene i Gradsko kupalište na Dravi.

Zaključkom koji je potpisao gradonačelnik dr. sc. Neven Bosilj, tako će se zbog toplinskog vala i vrlo visokih temperatura koje su zabilježene u Varaždinu i cijeloj Hrvatskoj, Varaždinkama i Varaždincima barem malo olakšati ove nesnosne vrućine.

„Brinemo o zdravlju i dobrobiti naših sugrađana i želimo im omogućiti da se osvježe i da lakše izdrže ove iznimno vruće dane. Vjerujem da ćemo razveseliti i najmlađe, ali i najstarije posjetitelje koji nisu otputovali na more. Gradski bazeni i Kupalište na Dravi dočekat će ih spremni i vjerujem da će uživati.“ – rekao je gradonačelnik Neven Bosilj.

Besplatan ulaz vrijedi kao dnevna ulaznica i pravo na korištenje bazena ostvaruju isključivo stanovnici Grada Varaždina uz predočenje osobne iskaznice. Radno vrijeme Gradskih bazena je 8-22 h, a Gradskog kupališta na Dravi 9-20 h.

U slučaju da broj posjetitelja premaši kapacitete bazena, na bazene će iz sigurnosnih razloga te sanitarno-tehničkih i higijenskih uvjeta novi korisnici moći biti primljeni nakon što netko od prethodnih korisnika napusti bazen.

Također podsjećamo naše sugrađane da osvježenje mogu pronaći i na kupalištu Aquacity.