20. kolovoz 2020. | Autor: ddretar

Vijećnici elektronički jednoglasno o prodaji zemljišta u Brezju

Članovi Gradskog vijeća Grada Varaždina na sjednici održanoj u četvrtak 20. kolovoza 2020. elektroničkim putem izglasali su Odluku o prodaji zemljišta u Gospodarskoj zoni Brezje TD Adimo d.o.o. 

Za Odluku kojom Grad Varaždin prodaje 7.501 kvadratni metar građevinskog zemljišta u Gospodarskoj zoni Brezje po cijeni od 20,00 €/m2 glasovao je 22 vijećnika dok troje vijećnika nije sudjelovalo u izjašnjavanju.

O rezultatima glasovanja te o značaju te investicije izjavu je dao gradonačelnik Grada Varaždina dr.sc. Ivan Čehok:

Svi oni vijećnici koji su pristupili glasovanju jednoglasno su poduprli ovu investiciju! Dakle riječ je o jednoj vrlo važnoj investiciji ne samo zbog toga što se radi o informatičkoj industriji i o tvrtki koja već radi i posluje u Varaždinu i koja se sada širi i zapošljava mlade inženjere, nego i zbog toga što je to upravo početak onog projekta o kojem smo govorili, a to je pretvaranje Brezja u jednu veliku industrijsku zonu. Ja se usuđujem reći u jednu najveću takvu industrijsku zonu takvog tipa. Tu idemo s novim tehnologijama, sa informatičkom industrijom, sa industrijom solarnih panela, industrijom za potrebe zaštite okoliša, metalskom industrijom i industrijom usluga. Prema tome, to je sigurno jedna zona koja će Varaždin u nekakvom smislu industrijskog restrukturiranja podići i zaposliti mlade ljude. To nije važno samo zbog ovih tvrtki koje već rade nego i zbog onih koje tek planiraju doći, već su poslale pismo namjere ili su usmeno izrazile interes da se natječaj raspiše. To je također jedna odluka u kojoj smo malo promijenili cijenu u odnosu na bivšu vlast.  Tamo je cijena bila prije 16 eura, a sada je cijena nešto veća – 20 eura. I kad uzmete cijelu tu zonu i ako je uspijemo pretvoriti u industrijsku zonu,  mi ćemo zapravo kompletan trošak obrade i zbrinjavanja bala,  i ako nam pomogne fond i država, uspjeti zapravo pokriti prodajom zemljišta. Svi oni multiplikativni efekti, od primjerice komunalnih doprinosa i doprinosa iz plaća zaposlenih bit će potpuni benefit za građane Varaždina. I ne na kraju, najveći benefit je industrijsko restrukturiranje, činjenica da je tu riječ većinom o informatičkim tvrtkama. – izjavio je gradonačelnik Ivan Čehok.

Nagovijestio je mogućnost da se već u devetom mjesecu potpišu ugovori s tvrtkom čije je sjedište u Švicarskoj nakon čega će vrlo brzo biti izdana građevinska dozvola.