01. rujan 2020. | Autor: Ivan Kaselj

Video razglednica iz Varaždina

Zamjenica gradonačelnika Sandra Malenica u utorak je prisustvovala snimanju videa kojim se predstavljaju sudionici s područja varaždinske županije za potrebe održavanja 55. Vinkovačkih jeseni.

Snimanje se održalo na Franjevačkom trgu. Varaždin i Varaždinsku županiju svojim nastupom predstavio je KUD Voća. Zbog nepovoljne epidemiološke situacije predstavnici koji bi uobičajeno sudjelovali na održavanju manifestacije, fizički ne mogu nastupiti u Vinkovcima, stoga je produkcijski tim Vinkovačkih jeseni odlučio obići cijelu Hrvatsku i snimiti video priloge koji će se prikazati u Vinkovcima uz svečani mimohod 20. rujna 2020. godine. Cilj samog projekta je očuvati tradiciju, kulturu i bogatstvo Hrvatskoj kraja i u ovim pandemijskim uvjetima.

„Ovo je dokaz da trenutna pandemija može donijeti nešto dobro i to je jedan novi način na koji se povezujemo.“ – rekla je zamjenica gradonačelnika Sandra Malenica. Naglasila je sličnost između dvaju gradova te istaknula mogućnost suradnje i u budućnosti: „Zanimljiva je slučajnost između Vinkovaca i Varaždina, a to je da Vinkovci imaju pjesmu „Dođi u Vinkovce“, a mi imamo našu operetu Emmericha Kálmána o Grofici Marici „Komm mit nach Varaždin“. Ja nam svima želim da naše manifestacije i održimo. U isto vrijeme kad su Vinkovačke jeseni kod nas se održavaju Varaždinske barokne večeri i evo nadam se da ćemo se povezati i u budućnosti.“