25. svibanj 2024. | Autor: Maja Hrešć

Veselim sportskim finalom završio olimpijski tjedan dječjih vrtića Grada Varaždina

Nakon niza uspješnih sportskih aktivnosti organiziranih tijekom tjedna, povodom 21. Olimpijskog festivala dječjih vrtića Grada Varaždina, u petak je na Stadionu "Sloboda" održano veliko finale čime je zaključen ovogodišnji olimpijski tjedan.

Ovogodišnje izdanje okupilo je 500-tinjak varaždinskih predškolaca iz 15 gradskih vrtića, a posljednjeg dana mališani su se natjecali u malom nogometu i atletskim disciplinama - trčanje 50m, štafeta 4 x 25m, bacanje loptice te skok u dalj.

Koordinatorica cijeloga projekta bila je Anica Sitar, voditeljica za sport i razvojne programe ZSUGV, koja je zahvalila svim vrtićima na odazivu.

- Zahvala ravnateljicama i odgojiteljicama iz varaždinskih dječjih vrtića, koji su se i ove godine rado odazvali Olimpijskom tjednu i koji iz godine u godinu podržavaju ovaj naš projekt. Bez odlične suradnje s njima, cijelo ovo događanje bilo bi nemoguće organizirati. Drago nam je da su upravo oni, koji odgajaju djecu, prepoznali važnost bavljenja sportom od malih nogu te ih potiču na rekreaciju i zdrav način života - poručila je Sitar.

Veliko finale olimpijskog tjedna službeno je otvorio gradonačelnik Grada Varaždina, Neven Bosilj, koji je pozdravio svu djecu, roditelje i odgojitelje.

- Nemojte biti tužni ako niste prvi jer svi ste prvi i svi ste pobjednici - poručio je gradonačelnik Bosilj djeci prilikom otvaranja.

Inače, Varaždin je prvi grad u Hrvatskoj koji je krenuo sa Olimpijskim festivalom dječjih vrtića, a začetnik je bio Dragutin Posavec.

Kako je istaknuo, festival je Zajednica sportskih udruga prve tri godine radila u svojoj organizaciji.

- Poslije toga je Hrvatski olimpijski odbor vidio da je dobra akcija i proširio kroz čitavu Hrvatsku. Oni sjajno to vode. Zahvaljujemo još jedanput da su to prihvatili i dali mogućnost djeci da napreduju, da se druže, upoznaju i da im je lijepo – rekao je Posavec.

Iako naglasak dječjeg olimpijskog tjedna nije na plasmanu, već aktivnom sudjelovanju djece u sportu, ovogodišnji pobjednici stižu iz Dječjeg vrtića Bajka.

Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina ovim putem zahvaljuje svim ravnateljicama dječjih vrtića, odgajateljicama i odgojiteljima te partnerima: Grad Varaždin, Hrvatski olimpijski odbor, Policijska uprava Varaždin i Postaja prometne policije Varaždin, Teniski klub Varteks, Gradski bazeni Varaždin, Atletski klub Sloboda, Nogometni klub Varaždin, Županijski nogometni savez i Zbor atletskih sudaca Varaždin.