25. travanj 2013.

Vesela loptarijada na Korzu

žogarija habuš

25.04.2013.-Varaždinski Korzo, Trg kralja Tomislavabio je mjesto održavanja vesele dječje Loptarijade koja je okupila više od 250 učenika varaždinskih  osnovnih škola. Pod pokroviteljstvom Grada Varaždina i u organizaciji slovenske tvrtke MEDIASPORT te RTV Slovenija, organizirano je natjecanje u malom nogometu i u raznim zabavnim igrama.
Loptu je prije finalne utakmice ubacio u teren gradonačelnik Grada Varaždina Goran Habuš. Kratko se obratio djeci naglasivši važnost kulture sporta, multukulturalnosti bez granica i fer-playa. Čestitao je organizatorima na sjajnoj provedbi ove medijsko-sportsko-edukacijsko-zabavno-natjecateljske manifestacije koja će se odvijati tijekom svibnja u desetak zemalja. Osim djece iz Varaždina, u Loptarijadi sudjeluju i djeca Rijeke, Koprivnice i Zagreba.
Nakon mnogo zabave, navijanja i natjecanja u finalu turnira pobijedila je ekipa 7. osnovne škole koja je time stekla pravo nastupa na finalu hrvatskog dijela Loptarijade u zagrebu 14. svibnja. Posebnu nagradu za sportsko ponašanje i navijanje u duhu fer-playa osvojili su učenici 6. osnovne škole.

Rezultati nogometnog turnira Loptarijade:
1. mjesto 7. osnovna škola – putuje na finale u Zagreb 14. svibnja
2. mjesto 2. osnovna škola
3. mjesto 3. osnovna škola
4. mjesto 5. osnovna škola
posebna nagrada za fer-play 6. osnovna škola