20. ožujak 2012.

VELIKA GOSPODARSKA DELEGACIJA IZ VARAŽDINA USKORO ODLAZI U MAKEDONIJU

Makeodnija image maksadrza

20.03.2012. - Makedonski veleposlanik u RH, NJ.E. Dančo Markovski danas je boravio u radnom posjetu Varaždinu kako bi s čelnicima grada porazgovarao o konkretnim mogućnostima suradnje Varaždina i Velesa, industrijskog i kulturnog središta Makedonije. Dogovoreno je kako će već krajem travnja put Makedonije krenuti delegacija varaždinskih gospodarstvenika kako bi u direktnim kontaktima s tamošnjim partnerima proširili svoje tržište.
 

 "Izuzetno nam je drago što je veleposlanik Markovski  došao u Varaždin kako bismo mogli nastaviti razgovore započete 1. studenog, za posjeta makedonskog predsjednika Varaždinu, rekao je varaždinski gradonačelnik Goran Habuš koji je s veleposlanikom Makedonije razgovarao zajedno sa svojim suradnicima – zamjenikom mr.sc. Vjeranom Radelićem i zamjenicom i saborskom zastupnicom Natalijom Martinčević.

„ Razgovor je bio vrlo konstruktivan, dogovorili smo mali Gospodarski forum u Makedoniji na kojem ćemo  u regiju u kojoj se nalaze Veles, Tetovo i Kavadarci odvesti predstavnike nekoliko većih varaždinskih poduzeća. Najveće mogućnosti za suradnju s Makedonijom u ovom trenutku imaju naše građevinske tvrtke i MIV". – istaknula je Natalija Martinčević, dodavši kako će gospodarska suradnja biti temelj kulturnoj i turističkoj.


NJ.E. Dančo Markovski istaknuo je kako su odnosi između Makedonije i Hrvatske, posebno u gospodarskom dijelu, iz godine u godinu sve bolji." Da se u Makedoniji može napraviti odličan posao najbolji je primjer varaždinska Vindija za koju vjerujem da će još više proširiti svoj posao u mojoj domovini." – rekao je makedonski veleposlanik.