17. veljača 2015.

Veleposlanik Slovačke službeno posjetio Varaždin

Slovak2

17. 2. 2015.- U  Gradskoj vijećnici upriličen je prijem i radni sastanak povodom službenog posjeta  NJ.E. Juraja Priputena, veleposlanika Republike Slovačke u Republici Hrvatskoj. Zajedno su ga primili gradonačelnik Goran Habuš i suradnici, te Predrag Štromar, župan Varaždinske županije. Glavne teme susreta bile su nastavak postojećih dobrih odnosa i unapređenje u budućnosti, pri čemu su obje strane istaknule kako ima još puno neiskorištenog potencijala i mogućnosti za suradnju. Naglašeno je kako je veliki izvoz u Slovačku upravo iz  Varaždinske županije, a popraćen je i velikim interesom slovačkih poduzetnika za daljnja ulaganja i investicije , te suradnju između slovačkih i hrvatskih tvrtki.
Veleposlanik je također ukazao na činjenicu kako je prisutno i veliko zanimanje za suradnju između slovačkih gradova sa gradovima i županijama u Hrvatskoj, a osim gospodarske vrlo je važno unaprijediti i poboljšati suradnju  i u ostalim područjima kao što su visoko školstvo, sveučilišta i kulturna suradnja.
Uz gradonačelnika i župana, sastanku su nazočili i zamjenik varaždinskog gradonačelnika Vjeran Radelić, pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, turizam i međunarodnu suradnju Goranka Grgić i predsjednik Gradskog vijeća Josip Hehet.