04. studeni 2019. | Autor: Maja Hrešć

Veleposlanik Republike Slovačke na prijemu kod gradonačelnika

Gradonačelnik Ivan Čehok u ponedjeljak je u Gradskoj vijećnici primio NJ. E. Petra Suska, veleposlanika Republike Slovačke u Republici Hrvatskoj.

Glavne teme susreta bile su modeli jačanja gospodarske, kulturne i sveučilišne suradnje Grada Varaždina s partnerima u Slovačkoj te unapređivanje i poboljšanje suradnje i na ostalim područjima.

„Veleposlanika zanima suradnja s Gradom Varaždinom, a osobito kad je riječ o novim tehnologijama, s našim Tehnološkim parkom i CKOIE. S obzirom na to da i Slovačka i naš prijateljski grad Trnava žele u tome sudjelovati, dogovorili smo sastanke i mogućnost održavanja velikog bussiness foruma. Na njemu bi sudjelovali predstavnici slovačke industrije s naglaskom na autoindustriju i naši varaždinski poduzetnici, a raspravljalo bi se o mogućnostima uključenja hrvatskih tvrtki u autoindustriju koja je u Slovačkoj jaka i proizvodi najviše automobila po glavi stanovnika u Europi, pogotovo Trnava. Dogovorili smo uspješnu i bogatu suradnju u području gospodarstva, ali i na drugim segmentima.“ – istaknuo je gradonačelnik.