28. ožujak 2018.

Veleposlanik Kosova kod gradonačelnika

U gradskoj vijećnici danas je održan prijem povodom nastupnog posjeta veleposlanika Republike Kosovo, NJ.E. Gëzima Kasapollia.

Uz veleposlanika, gradonačelnik Ivan Čehok i predsjednik Gradskog vijeća Damir Habijan, primili su i saborsku zastupnicu, gospođu Erminu Lekaj Prljaskaj te Stjepana Šafrana, počasnog konzula Albanije u Hrvatskoj, Aliju Redžaja, predstavnika albanske nacionalne manjine Grada Varaždina i gospodina Filipa Perdedaja, pripadnika albanske nacionalne manjine.

„Izuzetna mi je čast biti prvi veleposlanik Kosova u Varaždinu i nadam se da je ovo početak još boljeg prijateljstva između naše dvije zemlje jer vjerujem da ovdje imamo puno potencijala i puno mogućnosti da bi surađivali u svim sferama života“ rekao je veleposlanik.

Gradonačelnik Čehok rekao je kako su sretni što su mogli ugostiti veleposlanika te je istaknuo kako  postoji jako puno prostora za daljnju suradnju s Kosovom, a prije svega u gospodarstvu.

„Pohvaljeni smo zbog integriranosti albanske manjine u život Grada te smo izrazili spremnost da se napravi albansko - hrvatski forum i da se izvide mogućnost naših tvrtki da investiraju, izvoze i surađuju gospodarski s Kosovom“ istaknuo je Čehok i dodao kako smatra da ih čeka jedna plodna i dugotrajna suradnja.