28. siječanj 2016. | Autor: [email protected]

Veleposlanik Kanade posjetio Varaždin

Danas su u Gradskoj vijećnici, gradonačelnik Goran Habuš i zamjenik župana Alen Kišić, primili Nj.E. g. Daniela Maksymiuka, veleposlanika Kanade u RH. Predstavnici Grada i Županije razgovarali su, između ostalog, i o mogućnostima razvoja bolje poslovne suradnje između hrvatskih, odnosno varaždinskih i kanadskih gospodarstvenika.

Prijemu su nazočili i zamjenik gradonačelnika Vjeran Radelić, pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, turizam i međunarodnu suradnju Grada Varaždina Goranka Grgić i županijska pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, regionalni razvoj i europske integracije mr.sc. Jelena Zrinski Berger. 

Nakon prijema, u Multimedijskoj dvorani Palače Herzer na Franjevačkom trgu održan je seminar  o Sporazumu o slobodnoj trgovini između Europe i Kanade koji su organizirali Kanadsko Veleposlanstvo u Hrvatskoj, Kanadsko-hrvatska gospodarska mreža (CCBN), Superna d.o.o., Tehnološki Park Varaždin, Grad Varaždin i Varaždinska županija.

Pregovori sporazuma CETA su okončani krajem 2014. godine. Ovaj povijesni sporazum sklopljen između Kanade i EU se smatra najvažnijom trgovinskom inicijativom između Kanade i država Europske unije.