24. travanj 2013.

Veleposlanica Makedonije u nastupnom posjetu Varaždinu

veleposlanica makedonije image veleposlanica makedonije web

24.04.2013.-U nastupnom posjetu Varaždinu  jučer je boravila  NJ.E. Daniela Karagozoska, izvanredna i opunomoćena veleposlanica Republike Makedonije u Republici Hrvatskoj.  U Gradskoj vijećnici susrela se s gradonačelnikom Goranom Habušem, njegovom zamjenicom i saborskom zastupnicom Natalijom Martinčević, zamjenikom Vjeranom Radelićem,  županom Predragom Štromarom i predsjednikom HGK županijske komore Varaždin Čedomilom Cesarcem.
Gradonačelnik Habuš makedonskoj je veleposlanici predstavio intenzivnu suradnju Varaždina i Velesa, koja je rezultirala gospodarskim forumom i razmjenom srednjoškolaca te sudjelovanjem na nekoliko EU projekata.
NJ.E. Karagozoska, koja Makedoniju u Hrvatskoj predstavlja od studenog prošle godine,  predstavnicima Vindije  d.d, Koke d.d., Varteksa d.d.,  Opreme –Strojevi d.d. i  Matrexa d.o.o. predstavila je brzorastuću makedonsku ekonomiju  s jednom od najnižih poreznih stopa u regiji.
Zaključeno je da, iako Varaždin i Varaždinska županija već surađuju s Makedonijom i makedonskim tvrtkama, prostora za suradnju ima još.