10. svibanj 2021. | Autor: ddretar

Vatrogascima stigla nova cisterna

U ponedjeljak je varaždinskim vatrogascima stigla nova cisterna. Ključeve ovog impresivnog vozila u dvorištu vatrogasnog doma u Trenkovoj ulici  gradonačelnik Grada Varaždina dr.sc. Ivan Čehok predao je Božidaru Horvatu, zamjeniku zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe Grada Varaždina.

Kao što je pojasnio dr.sc. Tomislav Bogović, predsjednik Gradske vatrogasne zajednice Varaždin, nova cisterna kupljena je sredstvima proračuna Grada Varaždina namijenjenih radu dobrovoljnih vatrogasnih društava. Vozilo je isporučila tvrtka Ziegler iz Zagreba, a cijena nabave iznosi 1.808.750,00 kn s uključenim  PDV – om. Cisterna ima karakteristike šumskog vozila, pogon 4X4, spremnik 6.000 l vode, visoko i srednje tlačnu pumpu, monitor za gašenje, vitlo za brzo gašenje i ostalu vatrogasnu opremu.

Nakon prošlotjednog defilea vatrogasnih vozila povodom blagdana sv. Florijana, gradonačelnik je još jednom imao zadovoljstvo govoriti o snazi varaždinskog vatrogastva: Vidjeli smo impozantnu snagu varaždinskih vatrogasaca, njihovu opremu i vozila. Kada bi uzeli u obzir veličinu grada, sigurno nema tako dobro opremljenih i uvježbanih vatrogasaca kao što su naši. Moramo pohvaliti naše vatrogasce koji su uvijek spremni koristiti ovu opremu. S velikom zadovoljstvom predajem im na upotrebu ovo novo vozilo. S ovim vozilima i vatrogascima Varaždinci se mogu osjećati potpuno sigurni – naglasio je gradonačelnik prilikom primopredaje cisterne u dvorištu vatrogasnog doma kojem je prisustvovao i predsjednik DVD-a Varaždin Mirko Svetec.

Vozilo će koristiti sva vatrogasna društva iz sastava GVZ Varaždin kao ispomoć JVP Varaždin u gašenju većih požara kao i za gašenje požara otvorenih prostora. U slučaju havarije na vodoopskrbnom sustav vozilo može služiti za opskrbu stanovništva pitkom vodom.

Ovo je ujedno šesto novo vozilo koje je obogatilo vozni park varaždinskih vatrogasaca u proteklih nekoliko mjeseci, a ukupno dvanaesto vozilo koje je Gradska vatrogasna zajednica Varaždin nabavila za dobrovoljna vatrogasna društva u proteklih devet godina.