29. siječanj 2014.

VARTOP od 1.2. preuzima distribuciju toplinske energije, u zgradama bez ugovora bez grijanja

varto

29.01.2014.-S prvim danom veljače s radom počinje gradska tvrtka VARTOP koja će se baviti distribucijom toplinske energije i tople vode za sve one stanare koji stanove još uvijek griju preko varaždinskih kotlovnica. Riječ je o 1221 stanu ili poslovnom prostoru, no unatoč brojnim obavijestima, mnoge zgrade još se nisu odlučile na opskrbu toplinskom energijom preko VARTOP-a. S današnje konferencije za novinare varaždinski gradonačelnik Goran Habuš i direktor tvrtke VARTOP Zoran Svetec uputili su stoga apel svim stanarima da preko ovlaštenih predstavnika svojih zgrada potpišu ugovor na godinu dana, kako se ne bi dogodilo da im radijatori u stanu prvoga dana veljače ostanu – hladni. Iako su još od kolovoza u stalnoj komunikaciji s predstavnicima, ali i vlasnicima stanova u zgradama koje se griju na kotlovnicu, Svetec je još jednom ponovio kako za potpisivanje ugovora nije potreban pristanak svih stanara, već polovine svih stanara u zgradi.
„Vartop će imati niže troškove hladnog pogona nego što je to imala tvrtka Grijanje pa ćemo vidjeti nakon 3 mjeseca kakva je stvarna cijena i da li postoji mogućnost sniženja cijene za krajnjeg korisnika. Ispitat ćemo također  dali postoji zakonska mogućnost plaćanja akontacija, a ne po realnoj potrošnji. Još jednom apeliram na sugrađane da preko ovlaštenog stanara svoje zgrade potpišu ugovore kako ne bi ostali bez toplinske energije.
Inače,od nešto više od tri tisuće stanova u Varaždinu, već je nešto više od 1800 vlasnika stanova i poslovnih prostora s kotlovnica prešlo na etažno grijanje, a prema najavama, to će ove godine učiniti još 90% preostalih Varaždinaca koji se griju preko gradskih kotlovnica. Gradonačelnik Habuš podsjetio je kako Grad Varaždin već dvije godine radi na modelu koji omogućava vlasnicima da financijski povoljnije kotlovnice zamijene etažnim grijanjem.