06. srpanj 2021. | Autor: Maja Hrešć

U Varaždinu znanstveno stručni skup 1. Jagićevi dani

Zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković u utorak je u Županijskoj palači Varaždinske županije prisustvovao znanstveno stručnom skupu 1. Jagićevi dani koji se održava u organizaciji Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, Zavoda za znanstveni rad u Varaždinu i Sekcije za usmeno pripovijedanje (storytelling) i filologiju udruge Kreativni studio „Logos“.

Ovaj dvodnevni skup okuplja najznačajnije komunikologe, metodičare i filologe.

„Drago mi je što upravo u Varaždinu, rodnom gradu Vatroslava Jagića koji je bio filolog, kritičar i hrvatski književni povjesničar svjetskog ugleda, ugošćujemo najznačajnije komunikologe, metodičare i filologe i što je Varaždin domaćin ovog znanstvenog skupa. Zahvaljujem organizatorima na inicijativi da okupe stručnjake iz ovih područja u Varaždinu i nadam se da će se Jagićevi dani razviti u još jedan varaždinski brend te da će se znanstveni skup kontinuirano održavati i u budućnosti. Grad Varaždin bit će potpora ovom značajnom projektu za znanost i komunikologiju.“ – rekao je ovom prigodom zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković. 

U ponedjeljak, na prvom danu znanstvenog skupa, govorilo se o doprinosu i značaju Vatroslava Jagića u povijesti, kulturi i filologiji, a u utorak se nastavilo s izlaganjima eminentnih predavača.

Radovi izloženi na konferenciji imaju mogućnost biti objavljeni u časopisu Radovi Zavoda za znanstveni rad Varaždin A1 kategorije, nakon što budu oblikovani u znanstveni članak i recenzirani.