30. siječanj 2020. | Autor: Maja Hrešć

U Varaždinu otvoren IBM Digital Excellence Hub

Gradonačelnik Ivan Čehok u srijedu je prisustvovao otvorenju Digital Excellence Hub-a kojeg je u Varaždinu otvorio IBM, jedna od najvećih digitalnih agencija na svijetu, a zaposlit će šezdeset mladih ljudi.

IBM-ovi stručnjaci ovdje će pružati napredne usluge korisnicima diljem svijeta kako bi preoblikovali i unaprijedili svoje poslovanje u vremenu digitalne ere. Digital Excellence Hub smješten je na dvije lokacije u Hrvatskoj i obuhvaća dva IBM-ova iX studija - u Varaždinu i u Zagrebu, koje je otvorila tvrtka ecx.io, članica IBM-ove iX obitelji. Zapošljavaju više od 100 programera, dizajnera i digitalnih stručnjaka.

Gradonačelnik je na otvorenju Hub-a ponosno predstavljao grad Varaždin za koji IBM ima samo riječi hvale kada je u pitanju kvaliteta stručnjaka. „Grad Varaždin je imao i još uvijek ima radno intenzivnu industriju poput tekstilne, kožne, i bilo je potrebno učiniti restrukturiranje takve ekonomije, a to smo učinili promjenom strategije razvoja u smjeru IT-a i novih tehnologija. Grad Varaždin osnivač je Tehnološkog parka Varaždin koji zapošljava više od 300 ljudi, imamo odličnu suradnju s Fakultetom organizacije i informatike kao i sa Sveučilištem Sjever, a sada kopamo ceste i uvodimo optički Internet po cijelom gradu. To je vrlo važno za naše građane koji će biti umreženi, a od izuzetne je važnosti i za sve tvrtke, poput IBM-a i Tehnološkog parka. Zahvaljujem IBM-u što je prepoznao Varaždin kao mjesto gdje se rađaju nove ideje, gdje talentirani i obrazovani mladi ljudi žele raditi i živjeti i gdje lokalna uprava ima sluha i razumijevanja za nove trendove u razvoju digitalnog društva.“ – rekao je u svom govoru prilikom otvorenja gradonačelnik Ivan Čehok i zaželio je IBM iX Studiju Varaždin puno uspjeha u radu.

IBM-ovi iX lokalni stručnjaci, razvojni inženjeri, dizajneri i stručnjaci za digitalizaciju, iz ureda u Zagrebu i Varaždinu radit će kao integrirani tim te će u svom radu koristiti znanja i vještine s područja novih tehnologija kao što su umjetna inteligencija i blockchain te koristiti metodologije i koncepte poput Agile Workinga, IBM Design Thinkinga, IBM Design Languagea kako bi pomogli organizacijama u stvaranju naprednog digitalnog korisničkog iskustva i dobivanju konkurentske prednosti. IBM iX razvija sustave nove generacije za digitalni marketing i e-commerce te u svom radu usko surađuje sa svojim tehnološkim partnerima Adobe i SAP s kojima imaju veliki broj globalnih partnera te certificiranih zaposlenika.