27. rujan 2021. | Autor: Maja Hrešć

U Varaždinu održano 8. državno natjecanje vatrogasaca Republike Hrvatske

Predsjednica Gradskog vijeća Grada Varaždina Zdravka Grđan u nedjelju je nazočila 8. državnom natjecanju vatrogasaca Republike Hrvatske koje se održalo na varaždinskom stadionu Sloboda.

Uz potpredsjednika Vlade i ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića, župana Varaždinske županije Anđelka Stričaka, glavnog vatrogasnog zapovjednika Slavka Tucakovića, predsjednika Vatrogasne zajednice Varaždinske županije Nedeljka Vukalovića, zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe Grada Varaždina Ivicu Labaša, predsjednika Gradske vatrogasne zajednice Varaždin Tomislava Bogovića i ostalih predstavnika vatrogastva obišla je natjecanje kojem su se odazvali i vatrogasni dužnosnici iz Austrije, Slovenije i Mađarske.

Natjecalo se 207 natjecateljskih odjeljenja, a pobjednici su se plasirali na Međunarodno vatrogasno natjecanje koje će se održati sljedeće godine u Celju.

„Zadovoljstvo mi je da je Varaždin domaćin osmog državnog natjecanja vatrogasaca i da smo domaćini delegacija iz Austrije, Slovenije i Mađarske što nam je izrazito važno jer se iduća olimpijada priprema upravo u Sloveniji. I sam župan i ministar naglasili su važnost civilne zaštite i ovakve akcije i natjecanja, sve od djece do odraslih. Nadam se da će Varaždin i dalje nastaviti ovu veliku tradiciju i da ćemo i dalje biti jedni od predvodnika hrvatskog vatrogastva.“ – rekla je Zdravka Grđan.

Nakon održanog natjecanja, u atriju Starog grada održao se prijem za članove Organizacijskog odbora i Voditeljstva natjecanja, a domaćini prijema bili su zamjenik gradonačelnika Grada Varaždina Miroslav Marković i župan Anđelko Stričak.

Zamjenik gradonačelnika zahvalio je svima na odličnoj organizaciji natjecanja: „Zahvaljujem svima, posebno gospodinu Tucakoviću na dobro odrađenom, uistinu velikom poslu i uloženom trudu, na organizaciji Državnog natjecanja te ispred Grada i gradonačelnika Grada Varaždina Nevena Bosilja čestitam. Nadam se da ćete ubrzo ponovno imati priliku organizirati tako nešto u Varaždinu. Hvala vam što ste bili dio ove velike priredbe koja je u našem gradu okupila preko 200 ekipa i preko 2000 sudionika.“ – rekao je zamjenik Miroslav Marković.