11. lipanj 2022. | Autor: dd

U Varaždinu održan spektakl Fly over iznad Rimac Nevere

U sklopu Ljeta u Varaždinu, u subotu 11.lipnja 2022. Grad Varaždin u sklopu  trodnevnog automobilskog spektakla koji okuplja vlasnike brzih i skupocjenih automobila iz čak 16 europskih zemalja na Varaždinskom aerodromu uz utrke automobila (drag race), air show,  i spuštanje padobrana, održan je i poseban , dosad neviđeni spektakl u kojemu se iskusni Red Bull-ov akrobatski pilot Peter Podlunšek, u sportskom avionu na visini od tek nekoliko metara utrkivao sa električnim hiperautomobilom Rimac Neverom.

 

Uz brojne Varaždince, spektaklu je nazočio i gradonačelnik Grada Varaždina Neven Bosilj koji je izrazio zadovoljstvo čitavim programom Ljeta u Varaždinu istaknuvši kako događanja kao što je ovaj na aerodromu ne samo da su iznimno atraktivna za gledatelje, obogaćuju turističku ponudu te pridonose vidljivosti našega Grada na turističkoj karti ne samo Hrvatske, već i Europe.

 

„Ovoga vikenda u gradu se održava na desetke različitih programa. Uvjeren sam kako će naši sugrađani, od najmlađih do onih nešto starijih pronaći nešto za sebe. Nastojat ćemo i nadalje, zajedno s našom turističkom zajednicom i gradskim poduzećima i službama kontinuirano obogaćivati ponudu atraktivnim sadržajima kao što je ovaj“ – zaključio je gradonačelnik Bosilj.