22. kolovoz 2021. | Autor: Maja Hrešć

U Varaždinu održan festival ekstremnog sporta Pannonian Challenge Tour

Gradonačelnik Grada Varaždina dr.sc. Neven Bosilj, zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković i gradski vijećnik Bruno Ister u subotu su u varaždinskom Parku mladih prisustvovali atraktivnom Pannonian Challenge Tour natjecanju koji se na Skate parku održao treću godinu zaredom.

Uz izaslanstvo Grada Varaždina, podršku natjecateljima dao je i župan Varaždinske županije Anđelko Stričak.

U Varaždinu su se okupili najbolji domaći i regionalni sportaši te pokazali svoje vještine u kategorijama BMX, skate i inline kao i najekstremnije trikove iz tih kategorija.

Gradonačelnik Neven Bosilj iskazao je zadovoljstvo što nove olimpijske discipline izazivaju ovako velik interes mladih u Varaždinu. Naglasio je kako će Grad Varaždin u svakom pogledu pružiti podršku mladim sportašima i rekreativcima da bi imali što bolje uvjete za trening. S organizatorima Pannoniana dogovorit će daljnje smjernice o tome kako ljestvicu natjecanja podići na još veću razinu, a razmatraju se i sve mogućnosti o dugotrajnijim i kvalitetnijim rješenjima za opremu na Skate parku koja mora biti potpuno sigurna za sve korisnike.

Najekstremnije trikove u Varaždinu pokazali su:

 

BMX:

1. Marin Ranteš

2. Mark Vukman

3. Kristof Krausz

(Best trick) - Mark Vukman

 

SKATE:

1. Bruno Vranić

2. Antonio Bagarić

3. Domagoj Gudac

(Best trick) - Antonio Bagarić

 

INLINE:

1. Matija Kunštek

2. Sanjin Hadžiomerspahić

3. Stjepan Macanga

(Best trick) - Matija Kunštek

 

Prvenstvo Hrvatske u BMX-u:

1. Marin Ranteš

2. Vito Ratajec

3. Karlo Špičko

 

Varaždinac Marin Ranteš ponovno je opravdao svoju titulu najboljeg nakon nedavno osvojenog Pannoniana u Osijeku.

Gradonačelnik je sa svojim suradnicima podijelio medalje najboljima, čestitao im na uspjehu i zaželio puno sreće u daljnjem radu.

Udruga Pannonian, organizator natjecanja, već više od dvadeset godina u Osijeku organizira vodeći regionalni festival ekstremnog sporta i urbane kulture Pannonian Challenge, a kroz svoj festival Challenge Tour promovira ekstremni sport, nove olimpijske discipline BMX, skate i role, urbanu kulturu i volontiranje.