01. siječanj 2024. | Autor: dd

U Varaždinu Nova godina dočeka uz uspješno izdanje 45. Novogodišnje utrke

U Varaždinu je održano 45. izdanje Novogodišnje utrke grada Varaždina, prvog sportskog natjecanja u Hrvatskoj u 2024. godini i jedinog koje već niz godina počinje točno u ponoć sa Stare na Novu godinu.

Znak za start točno u ponoć na Trgu kralja Tomislava dao je gradonačelnik Neven Bosilj, a u utrci dugoj 4,6 kilometara varaždinskim gradskim ulicama i trgovima sudjelovalo je 450 natjecatelja iz svih krajeva Hrvatske te iz Slovenije, Bosne i Hercegovine, Austrije, Velike Britanije i Nizozemske.

 

Pobjednik u muškoj konkurenciji je Uroš Gutić iz Atletskog kluba Borac iz BiH-a, drugo mjesto zauzeo je Jan Kokalj iz Slovenije, dok je treće mjesto pripalo Tomislavu Novoselu iz AK Dinamo Zrinjevac. U kategoriji žena pobjednica je Tea Faber iz Atletskog kluba Fit, drugo mjesto osvojila je Petra Katanec iz AK Dinamo, a treća je bila Helena Gleđa AK Fit. Za najbolje trkače organizator je pripremio vrijedne nagrade, i to 300 eura za prvo, 200 za drugo i 100 za treće mjesto. Nagrade najboljima uručio je gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj koji se nakon ponoći prigodnom čestitkom obratio brojnim sugrađanima, gostima i sportašima na središnjem gradskom trgu.

I ovogodišnje 45. izdanje Novogodišnje utrke organizirala je Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina u suorganizaciji Atletskog kluba „Sloboda” i pod pokroviteljstvom Grada Varaždina. Znak za start točno u ponoć na Trgu kralja Tomislava dao je gradonačelnik Neven Bosilj.

Varaždinska  Novogodišnja utrka jedna je od najdugovječnijih u svijetu i traje od 1978. godine.. Prilagođena je rekreativnim trkačima, ali i vrhunskim atletičarima koji postižu zapažene rezultate.