14. veljača 2024. | Autor: dd

U Varaždinu najavljeno Europsko prvenstvo u dvoranskom streličarstvu

U Varaždinu, u Areni na Dravi, od 19. – 24. veljače 2024. godine bit će održano Europsko dvoransko prvenstvo u dvoranskom streličarstvu.

Tu veliku sportsku manifestaciju koja će u Varaždinu okupiti 236 natjecatelja iz 24 države u sjedištu varaždinske gradske uprave u srijedu, 14. veljače 2024. najavili su, uz zamjenika gradonačelnika Miroslavama Markovića,  Darko Uidl, predsjednik Hrvatskog streličarskog saveza, Damir Kolarek, predsjednik Streličarskog kluba Cekin, Anica Sitar, voditeljica za i sport i razvojne programe Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina i Dražen Cesar iz UO za društvene djelatnosti.

Europsko dvoransko prvenstvo održava se svake godine u veljači, a predsjednik HSS-a Darko Uidl zahvalio je Gradu Varaždinu na domaćinstvu te pohvalio varaždinsku Arenu kao najljepšu i najfunkcionalniju dvoranu u Hrvatskoj: Očekujemo oko 350 sudionika prvenstva koji će u Varaždinu i okolici ostvariti 2,5 tisuća noćenja. Potrudit ćemo se svima pokazati ljepote Varaždina. Damir Kolarek, predsjednik SK Cekin i izbornik juniorske reprezentacije podsjetio je na tradiciju i sjajne rezultate SK Cekin  koji obilježava 50 godina postojanja: Naš klub je najjači u Hrvatskoj po organizacijskim sposobnostima, imamo iskusne članove koji su radili na organizaciji natjecanja u Hrvatskoj, europske i svjetske kupove te državna prvenstva. Sve to nam je omogućilo da budemo domaćin europskom prvenstvu i to nam je velika čast.

Ulaz u Arenu je besplatan, a u subotu i nedjelju su najatraktivnije finalne borbe. Natjecanja će se odvijati od 9 – 18 sati svakog dana.

Anica Sitar  i Dražen Cesar podsjetili su da je Varaždin bio do sada domaćin velikim sportskim natjecanjima u različitim sportovima i da se uvijek se pokazao kao izvrstan domaćin.

U ime Grada Varaždina  - pokrovitelja natjecanja, zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković pozvao je sve da dođu u Arenu, daju podršku hrvatskoj reprezentaciji i upoznaju se sa tim atraktivnim sportom: Uz sve epitete kao što su grad glazbe i grad kulture, Varaždin je grad sporta i to je jedna od njegovih glavnih kvaliteta. Imamo jednu od najboljih sportskih infrastruktura u Hrvatskoj, sportske terene i dvorane te 150 klubova u različitim sportovima. Uz sve to pokušavamo dati priliku i onim sportovima i klubovima koji se manje vide. Streličarstvo je jedan od tih, uvjetno rečeno, manjih sportova, koji imaju tradiciju i rezultate. Zato im dajemo priliku da se pokažu i na ovakvim natjecanjima te da im na neki način honoriramo uspjehe i njihov trud – rekao je Marković te još jednom pozvao sve ljubitelje sporta da prate natjecanja u Areni.