16. listopad 2015.

Varaždinu nagrada za najbolji projekt partnerstva u ostvarivanju sigurnosti zajednice

WP_20151015_10_00_51_Pro

U okviru 9. Konferencije hrvatskih menadžera sigurnosti u Opatiji je 15. listopada 2015. godine održana i svečana dodjela Hrvatske velike nagrade sigurnosti 2015. / CROATIA Grand Prix Security 2015. Tom prilikom Gradu Varaždinu, odnosno Vijeću za prevenciju kriminaliteta Grada Varaždina, Policijskoj upravi varaždinskoj i Fakultetu organizacije i informatike Varaždin, Povjerenstvo sastavljeno od uglednih članova, predstavnika Ministarstva unutarnjih poslova te predstavnika različitih medijskih kuća, dodijelilo je nagradu za najbolji projekt partnerstva  u ostvarivanju sigurnosti zajednice za projekt „Zaštitimo svoje bicikle“.
Podsjetimo, Grad Varaždin je prvi grad koji ima Internet portal za registraciju bicikla, a koji je nastao u suradnji Vijeća za prevenciju kriminaliteta Grada Varaždina, policije i sveučilišne zajednice. Fakultet organizacije i informatike Varaždin aplikaciju je za potrebe Grada i MUP-a izradio besplatno. Ovo je Pilot projekt sada za područje varaždinske županije i međimurske županije, s mogućnošću naknadne provedbe projekta na području cijele Republike Hrvatske.
Nagradu je u Hotelu Milenij u Opatiji u ime Grada Varaždina primila Marijana Cindrić, viši stručni suradnik za promet i urbanu sigurnost, u ime Policijske uprave Varaždinske načelnik Darko Jurčec te u ime Fakulteta organizacije i informatike Ivan Švogor, voditelj projekta „Zaštitimo svoje bicikle“.