19. prosinac 2019. | Autor: ddretar

U Varaždinu izgledan centra za obrazovanje radnika iz Indije

Gradonačelnik Grada Varaždina dr.sc. Ivan Čehok u četvrtak je u Gradskoj vijećnici primio uglednog poslovnog managera Raaja Singha, direktora međunarodne korporacije Snathe. 

Zajedno s njegovim poslovnim partnerom iz Hrvatske Denisom Čupićem razgovarao je o izglednim mogućnostima izgradnje i utemeljenja centra za obrazovanje radnika iz Indije.

Kompanija Snathe prisutna je na europskom, kanadskom i sjevernoameričkom tržištu ponajprije u građevinskoj djelatnosti.  U Varaždinu je zainteresirana za zajedničko ulaganje s Gradom Varaždinu u veliko središte za učenje, odnosno edukaciju i trening radnika iz Indije. Kako se najavljuje,  radnici iz Indije dolazili bi u Varaždin učiti i stjecati vještine prije svega u građevinskoj industriji, ali i u elektroničkoj industriji te iz područja medicinske djelatnosti. Ta znanja i vještine, rečeno je na sastanku, potrebne su im kako bi mogli raditi na europskom i sjevernoameričkom  tržištu.

Poslovne partnere iz Indije zanima ulaganje u tečajeve neformalnog, cjeloživotnog obrazovanja te treninge za stjecanje potrebnih znanja u pojedinim vrstama industrije. Grad Varaždin izrazio je mogućnost da se u rad tog budućeg centra za obrazovanje radnika uključe i naše obrazovane institucije poput Sveučilišta Sjever, građevinske tvrtke, zavodi i škole.

Varaždin je grad obrazovanja i nas zanimaju takvi tečajevi cjeloživotnog obrazovanja. Spremni smo surađivati jer imamo dobro sveučilište i druge obrazovne institucije, te pomoći stranim partnerima u razradi tog plana. Varaždin bi imao svakako koristi od boravka radnika, njihovih mentora i tvrtki koje bi se uključile u proces njihovog obrazovanja – zaključio je gradonačelnik dr.sc. Ivan Čehok naglašavajući kako ti ranici ne bi tražili posao u varaždinskoj industriji već bi se samo kod nas pripremali za europsko i sjevernoameričko tržište rada.