05. prosinac 2018. | Autor: Maja Hrešć

U Varaždinu Europsko prvenstvo u atletici

U Gradskoj vijećnici u utorak je službeno predstavljeno Ekipno prvenstvo Europe u atletici - 2. Liga, koje će se održati 10. i 11. kolovoza 2019. godine na sportskom centru Sloboda u Varaždinu. 

Domaćini ovog natjecanja su Hrvatski atletski savez i Grad Varaždin, a sudjelovat će atletske reprezentacije 12 europskih zemalja s više od 700 sudionika: Austrija, Bugarska, Cipar, Danska, Estonija, Gruzija, Izrael, Latvija, Luksemburg, Malta, Slovenija i Hrvatska. O pripremama za ovu sportsku manifestaciju govorili su gradonačelnik Grada Varaždina Ivan Čehok, predsjednik Hrvatskog atletskog saveza Ivan Veštić, izbornik atletske reprezentacije Hrvatske Mladen Katalinić, međunarodni tajnik HAS-a Vladimir Mikulec i dopredsjednik HAS-a i predsjednik AK Sloboda Varaždin Ivan Domislović. 
"Na jednom od najvažnijih i najvećih atletskih prvenstava u našoj zemlji, građani će moći vidjeti vrhunske atletičare, europske i olimpijske pobjednike, rekordere, i svi oni bit će smješteni u Varaždinu te ćemo ostvariti preko 4000 noćenja. Dakle, natjecanje će imati odličan turistički odjek. Važno je napomenuti i to da sve troškove pokriva Europska atletska federacija. Grad Varaždin će samo morati obnoviti stazu na Slobodi, što bismo i inače morali napraviti. Naš atletski klub Sloboda postiže odlične rezultate i staza se nije obnavljala već 15 godina. Spojili smo tako ugodno s korisnim. Pozivam građane Varaždina da dođu, gledaju, navijaju, jer stvarno je riječ o vrhunskoj sportskoj priredbi", rekao je gradonačelnik Ivan Čehok.