18. lipanj 2022. | Autor: Maja Hrešć

Na varaždinskom placu sadržaji za cijelu obitelj

Zamjenik gradonačelnika Grada Varaždina Miroslav Marković u subotu je prisustvovao manifestaciji Obiteljski dan na varaždinskom placu.

Za vrhunac sezone na placu, posjetitelji i kupci mogli su uživati u različitim sadržajima za cijelu obitelj poput nagradnih kvizova, kreativnih radionica, facepaintingu za najmlađe i nastupu Malih slavuja iz Društva Naša djeca. U obilasku placa zamjeniku se pridružio direktor Gradske tržnice Predrag Ciglar.

„Varaždinski plac je duša grada Varaždina. Želimo osvijestiti naše sugrađane da kupuju na našem placu, da kupuju sezonski, domaće proizvode od naših OPG-ovaca. Želimo da bake uzmu za ruke svoje unuke, a roditelji svoju djecu i da stvaraju djeci naviku dolaska i kupovanja na placu. Ovakvim manifestacijama čuvamo tradiciju našeg placa, a istovremeno promoviramo zdravu i domaću hranu. Danas na Obiteljski dan djeca se ovdje mogu zabaviti na radionicama i uživati na koncertu, a istodobno i učiti o zdravoj hrani iz bogate ponude voća i povrća koja ih ovdje očekuje i to nam je izrazito važno. U varaždinske vrtiće uvodimo zdrave jelovnike i novom suradnjom koju ćemo uspostaviti između Gradske tržnice i vrtića, centralna vrtićka kuhinja snabdijevat će se upravo proizvodima s placa. Odrasli također mogu zaigrati nagradne igre dok izabiru nešto iz mnoštva namirnica sad u vrhuncu sezone, po zaista pristupačnim cijenama. Lijepo je vidjeti na placu sve generacije naših sugrađana i to ćemo uvijek poticati.“ – rekao je zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković.

Direktor Gradske tržnice Predrag Ciglar istaknuo je kako se ovim događajem plac željelo približiti prije svega najmlađima: „Vrhunac je sezone i idealno je vrijeme za sve koji inače možda oklijevaju ili ne stignu posjetiti plac, da u svoju zdravu naviku ipak uvrste posjet tržnici. Nema boljeg početka vikenda od kavice na placu, druženja i nabavke sezonskih proizvoda kojih je sada u izobilju. Iako cijene globalno rastu, mogu reći da su naši poljoprivrednici ipak još konkurentni i cijene su, s obzirom da je sezona, izuzetno pristupačne.“