20. lipanj 2023. | Autor: dd

Varaždinskom piscu Denisu Peričiću uručena nagrada Vladimir Nazor

Varaždinskom piscu Denisu Peričiću na svečanosti u atriju Galerije Klovićevi dvori uručena je nagrada za književnost  „Vladimir Nazor“.

Nagrade "Vladimir Nazor", najviše državne nagrade za umjetnička ostvarenja u području književnosti, glazbe, filma, likovnih i primijenjenih umjetnosti, kazališne umjetnosti te arhitekture i urbanizma što se dodjeljuje osobama koje su se istaknule svojim doprinosom bogatstvu i kulturnoj raznolikosti hrvatske kulture, umjetnosti i baštine hrvatskim umjetnicima uručili su izaslanica predsjednika Vlade Republike Hrvatske, ministrica kulture i medija dr. sc. Nina Obuljen Koržinek i predsjednik Odbora Nagrade, akademik Zvonko Kusić.

Varaždinac Denis Peričić  godišnju nagradu iz područja književnosti dobio je za roman „San o Križaniću“ u izdanju nakladničke kuće Hena com.  Gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj uputio je iskrene čestitke Denisu Peričiću te je izjavio:

„Još kad smo bili na predstavljanju romana „San o Križaniću“ u našoj Gradskoj knjižnici, iskreno sam rekao kako smatram da će Denisovo djelo postići zapaženi uspjeh u hrvatskoj književnosti. Kritike na njegov roman jednostavno su vukle da ga pročitate, a pohvale su već najavljivale da se radi o velikom književnom dostignuću. Drago mi je što je i Odbor impresioniran njegovom originalnošću i kvalitetom, a nagrada za najbolje umjetničko ostvarenje iz područja književnosti sada to i dokazuje. Denis ovu nagradu zaslužuje i inspiracija je mnogima. Ponosan sam na njegov uspjeh i od srca mu čestitam!“ – rekao je gradonačelnik.