31. listopad 2022. | Autor: Maja Hrešć

Na varaždinskom groblju odana počast povodom blagdana Svi sveti

Povodom obilježavanja blagdana Svi sveti, izaslanstva Grada Varaždina, Varaždinske županije i PU varaždinske na varaždinskom su groblju položili vijence i odali počast kod Središnjeg križa za sve preminule sugrađane, kod Spomen kosturnice za poginule antifašiste u Drugom svjetskom ratu te kod Spomen križa braniteljima za preminule, poginule i nestale hrvatske branitelje u Domovinskom ratu.

Vijence su položili i zapalili svijeće gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj, zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković, predsjednica Gradskog vijeća Grada Varaždina Zdravka Grđan, potpredsjednik Županijske skupštine Varaždinske županije Željko Posavec, načelnik PU varaždinske Predrag Benčić, a polaganju su se odazvale i brojne braniteljske udruge s područja Grada Varaždina i Varaždinske županije, udruge antifašista, kao i predstavnici Ministarstva hrvatskih branitelja i Hrvatske vojske.  

Gradonačelnik je prigodnim riječima pozvao sve okupljene kod Središnjeg gradskog križa na minutu šutnje za sve preminule.

„Danas se uz svečanost polaganja vijenaca prisjećamo svih naših preminulih sugrađana, svih onih koji su doprinijeli razvoju našeg grada, kao i preminulih antifašista i naših branitelja kojima smo zahvalni na svemu što su učinili kako bi danas živjeli u slobodnoj Hrvatskoj.“ – rekao je gradonačelnik. Poručio je sugrađanima da uvijek njeguju sjećanje na svoje najbliže, roditelje, braću i sestre, djecu, jer time iskazujemo da smo ljudi i svoj humanizam.