07. listopad 2022. | Autor: Maja Hrešć

U varaždinskoj Areni otvoren Međunarodni sajam Priroda, lov, turizam

Gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj u petak je otvorio jubilarni 25. Međunarodni sajam Priroda, lov, turizam koji se od 7. do 9. listopada 2022. godine održava u dvorani Arena Varaždin. Pokrovitelji manifestacije su Grad Varaždin i Varaždinska županija.   

Posjetiteljima će u tri dana trajanja sajma svoju opremu i proizvode za lov, ribolov, boravak u prirodi predstaviti više od šezdeset izlagača iz Hrvatske, Slovenije, Slovačke i Mađarske, obiteljska poljoprivredna gospodarstva, obrtnici, a organizirane su i različite izložbe, radionice i prezentacije.

„25 godina koliko se već održava ovaj sajam zaista je lijepa brojka, a bila bi i veća da pandemija nije napravila dvogodišnju pauzu, stoga organizatorima posebno čestitam na ustrajnosti. Drago mi je što je dvorana Arena ponovo puna različitih sadržaja, ne samo vezanih uz sportske aktivnosti. Ovakve manifestacije, osim dodatne ponude u našem gradu i zanimljivog turističkog sadržaja, za lovce i ribolovce, ali i za širi krug građana kao i za djecu, smatram također važnima za očuvanje eko sustava i brige za okoliš. Siguran sam da ćemo ovdje dobiti pregršt novih ideja koje su značajne za očuvanje okoliša i održiv turizam.“ – rekao je gradonačelnik Neven Bosilj. Zaželio je lovcima dobru kob, ribolovcima bistro, a organizatorima i dalje puno uspjeha u radu.

Međunarodni sajam Priroda, lov, ribolov, turizam, za posjetitelje će biti otvoren u petak i subotu od 9 do 19 sati, a u nedjelju do 17 sati. Cijena ulaznice iznosi 20 kuna za odrasle, 10 kuna za djecu do 15 godina, dok je ulaz za djecu do 7 godina besplatan.