04. rujan 2020. | Autor: Ivan Kaselj

U varaždinskim školama produženi boravak za prve i druge razrede

U Gradskoj vijećnici Grada Varaždina u petak je održan sastanak ravnatelja osnovnih škola i zamjenice gradonačelnika Sandre Malenice s privremenom pročelnicom za kulturu i obrazovanje Draženkom Dević, a vezano za zadnje dogovore oko početka nastave i za provođenje produženog boravka. 

Nakon konzultacija i dogovora s epidemiološkom službom zaključeno je da sve škole imaju uvjete za provođenje produženog boravka za prve i druge razrede te će on početi sljedećeg tjedna. 


"Prioritet nam je bila organizacija nastave u školama, osiguranje svih uvjeta za sigurno i ugodno provođenje nastave. Danas smo dogovorili dodatno uvjete prema kojima će se provoditi produženi boravak koji će biti osiguran za prve i druge razrede, a sukladno i uputama MZO da upravo na tu djecu treba staviti naglasak. Kako bi sve škole imale isti standard, u osnovnim će školama raditi 34 učitelja/učiteljica u produženom boravku. Zbog epidemioloških, sigurnosnih i organizacijskih  razloga u ovom trenutku moguće je osigurati boravak samo za navedene razrede, prve i druge." - rekla je Sandra Malenica nakon sastanka i zahvalila na suradnji ravnateljima, kao i zaželjela puno sreće i uspjeha u novoj školskoj godini.