31. listopad 2019. | Autor: Maja Hrešć

Varaždinskim poduzetnicima potpore u iznosu od skoro 3 milijuna kuna

U četvrtak se u Salonu Gradske vijećnice održao 18. javni kolegij gradonačelnika na kojem su gradonačelnik Ivan Čehok, zamjenica gradonačelnika Sandra Malenica i pročelnici Upravnih odjela Grada informirali javnost o planovima i aktualnostima u radu gradske uprave.

Na Javni poziv za dodjelu potpora poduzetnicima i obrtnicima kroz mjeru poticaja „Poduzetnički fond Grada Varaždina u 2019. godini“ pristiglo je 370 prijava od kojih su odobreni poticaji za 305 poduzetnika s iznosom od 8 tisuća kuna, za 26 poduzetnika s iznosom od 12 tisuća kuna i za devetero poduzetnika s iznosom od 15 tisuća kuna. Finalizirane liste bit će objavljene idući tjedan na web stranici Grada Varaždina. Grad je za potpore poduzetnicima ove godine osigurao 2.887.000,00 kn što je veliki iskorak u usporedbi s 2017. godinom kada je iznos potpora iznosio tek 700 tisuća kuna.

Gradonačelnik je istaknuo kako Grad Varaždin svojim donacijama kontinuirano, prema raspoloživim sredstvima, potpomaže zdravstvenim ustanovama na području Grada, bez obzira što nije njihov osnivač. U svrhu provođenja mjera za unapređenje uvjeta života deficitarnih medicinskih stručnjaka, prvenstveno liječnika, i s ciljem njihova ostanka u OB Varaždin, Grad će bolnici donirati 31.500,00 kuna, a dodijelit će i tri dodatna stana za liječnike. Domu zdravlja Varaždinske županije također će pomoći u financiranju Djelatnosti za palijativnu skrb s donacijom od 6.256,25 kn za troškove nabavke bolesničkog kreveta. Kao i prethodnih godina, Grad će sufinancirati rad Dnevnog centra u Domu za starije i nemoćne osobe Varaždin koji trenutno ima 12 korisnika i to s iznosom od 30 tisuća kuna.

Važna informacija za studente koji su se prijavili na Natječaj za dodjelu stipendija Grada Varaždina jest da će se svečana podjela Ugovora za stipendiranje novim stipendistima održati 23. studenog 2019. godine u varaždinskom HNK. Grad je ove godine za stipendije osigurao preko 2 milijuna kuna, a pristiglo je 935 prijava. Sve prijave već su u obradi.

3. osnovna škola Varaždin uskoro će dobiti svoju drvenu sjenicu koja je izgrađena za potrebe građanskog odgoja i učenja na otvorenom. Sjenica će službeno biti otvorena 7. studenog 2019. godine u 10 sati. Grad Varaždin sufinancirao je izgradnju sjenice s iznosom od 48.200,00 kuna.