03. lipanj 2014.

Varaždinski umirovljenici u Gradskoj vijećnici

penzići

03.06.2014.-Varaždinsku Gradsku vijećnicu posjetili su danas članovi Udruge umirovljenika Grada Varaždina i HSU-a, ogranak IV mjesnog odbora. Njihov je posjet organiziralo Povjerenstvo za umirovljenike i stare osobe pri Gradskom vijeću Grada Varaždina, a susreli su se i s varaždinskim gradonačelnikom Goranom Habušom.
Prema riječima predsjednice Povjerenstva Dubravke Kanoti, ovo je prvi organizirani posjet umirovljenika Vijećnici, ali i susret s jednim gradonačelnikom. Umirovljenici su se upoznali s poviješću vijećnice, funkcioniranjem lokalne samouprave,  upoznali su gradonačelnika sa svojim problemima i najavili su skoru sjednicu Povjerenstva na temu „Informacija o  materijalnom položaju  umirovljenika“  koju planiraju kao savjetodavno tijelo uputiti Gradskom vijeću na razmatranje i usvajanje.
Gradonačelnik Habuš dobio je pohvale varaždinskih umirovljenika jer unatoč teškoj financijskoj situaciji smanjenom proračunu, stavka u gradskom proračunu za njih nije se smanjivala.
Inače, prema zadnjem popisu stanovništva na području Grada Varaždina živi  18,7% stanovnika iznad 65 godina života, u Republici Hrvatskoj 17,7%.