29. rujan 2017. | Autor: [email protected]

Varaždinski turizam najbolji na kontinentu Hrvatske

Na svečanoj dodjeli nagrada Turističke patrole za 2017. godinu, koja je održana danas, u petak 29. rujna 2017 u Kneževoj palači u Zadru, Gradu Varaždinu dodijeljena je vrijedna nagrada.

Turistička patrola Večernjeg lista odlučila je da je najbolja destinacija kontinentalne Hrvatske za 2017. godinu Grad Varaždin. Nagradu je predstavio glavni urednik Večernjeg lista Dražen Klarić kazavši: “Ove godine prvi put dodjeljujemo nagradu u ovoj kategoriji, a nagrade dodjeljujemo od 1975. godine. Procijenili smo da je sada baš pravo vrijeme da predstavimo i kontinentalne šampione jer je turizam u unutrašnjosti u porastu”.

Nagradu su primili dr. Ivan Čehok, gradonačelnik Varaždina i Jelena Toth, direktorica ureda Turističke zajednice Grada Varaždina a uručio im je Gari Cappeli, ministar turizma Republike Hrvatske.

Tom prilikom gradonačelnik Grada Varaždina Čehok je izjavio:  Svaka nagrada obvezuje, svjesni smo toga. Drago nam je da smo dobili ovaj naslov najbolje kontinentalne destinacije u Hrvatskoj. To govori kako raste svijest o kontinentalnom turizmu. Kontinent ima ponudu, to dokazuje naš Špancirfest. U dogovorima smo s ministrom Cappelijem za daljnji razvoj turističke ponude Varaždina.

Jelena Toth, direktorica ureda Turističke zajednice Grada varaždina je dodala: Ovo je veliko priznanje. Hvala što ste prepoznali Varaždin kao kvalitetnu kontinentalnu destinaciju jer je na kontinentu turizam teže razvijati.

Nagradu za najbolju turističku destinaciju Hrvatske na Jadranu dobio je Grad Zadar

Fotografije Antena Zadar fotograf Adam Vidas.