03. travanj 2020. | Autor: Maja Hrešć

Varaždinski plac započeo s dostavom na kućni prag

Gradonačelnik Grada Varaždina Ivan Čehok u petak je sa svojim zamjenikom Zlatanom Avarom posjetio varaždinsku Gradsku tržnicu gdje je, radi privremene obustave rada dijela tržnice zbog sprječavanja širenja zaraze koronavirusom, započela organizirana dostava domaćih namirnica od malih poljoprivrednika do domova naših građana.

„Omogućili smo svim našim građanima koji unatoč tome što dio tržnice privremeno ne radi, žele i dalje kupovati namirnice s varaždinskog placa od točno određenih poljoprivrednih proizvođača i žele biti sigurni u porijeklo namirnice, da imaju dostavu u svoje domove. Time pokazujemo odličnu organizaciju naše Gradske tržnice, a i svih naših službi, da se pravovremeno odazovu u svakoj situaciji i da smo svi na usluzi našim građanima.“ – rekao je gradonačelnik Ivan Čehok.

Direktor Gradske tržnice Predrag Ciglar zadovoljan je odazivom građana: „Gradska tržnica ovaj je tjedan krenula s dostavom, a građani su našu inicijativu odlično prihvatili. Više od 30 OPG-ovaca svakodnevno nam dostavlja svježe, friške namirnice koje mi zatim razvozimo građanima koji su naručili dostavu. Ono što se naruči do 10 sati, idući dan je dostavljeno na vaš kućni prag. Danas imamo već tridesetak dostava. Trudimo se i pomažemo vlasnicima obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava koji su također zadovoljni jer mogu plasirati svoje proizvode.“

Gradska tržnica narudžbe zaprima svakim radnim danom od 7:30 do 10:00 sati na broj telefona 320 – 956 ili e-mail: [email protected]. Sve narudžbe zaprimljene do 10:00 sati bit će isporučene sljedeći dan. Dostavlja se samo na području grada Varaždina, uz cijenu od 20 kuna, odnosno 10 kuna za umirovljenike. Subotom i nedjeljom nema dostave.