27. travanj 2023. | Autor: Maja Hrešć

Varaždinski obrtnici obilježili 119. obljetnicu organiziranog obrtništva

Udruženje hrvatskih obrtnika Varaždin u srijedu je svečanom sjednicom obilježilo 119. obljetnicu organiziranog obrtništva u gradu Varaždinu na kojoj su obrtnicima dodijeljena priznanja za njihov dugogodišnji rad.

Uz domaćina predsjednika Udruženja hrvatskih obrtnika Varaždin Vladimira Baisa, sjednici su prisustvovali zamjenik gradonačelnika Grada Varaždina Miroslav Marković zajedno s pročelnicom Upravnog odjela za gospodarstvo Slađanom Miočić i suradnicima, predsjednik Obrtničke komore Varaždinske županije Igor Šoković, zamjenica župana Silvija Zagorec, predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dalibor Kratohvil, saborski zastupnici Natalija Martinčević i Siniša Jenkač i mnogi drugi uvaženi gosti koji su dali podršku predanom radu varaždinskih obrtnika.

Zamjenik gradonačelnika Grada Varaždina Miroslav Marković istaknuo je kako je 119. obljetnica pokazatelj koliko je obrtništvo snažno utkano u grad Varaždin i kako treba učiniti sve da ga se sačuva. „Obrtništvo ima dugu tradiciju u Varaždinu, a naši obrtnici su uvijek bili prepoznati kao stručnjaci u svojim zanatima. Svatko od vas ima svoju ulogu u našoj zajednici i doprinosi gospodarskom rastu našeg grada. Vi nosite Varaždin na svojim leđima i činite ovaj grad upravo ovakvim kakav jest, gradom najboljim za život. Preživjeli ste izazovna i teška vremena, pandemiju, kada se vaša marljivost, upornost i inovativnost pokazala neophodnom u očuvanju radnih mjesta i nastavku poslovanja te nakon svega i dalje imate ključnu ulogu u održavanju našeg gospodarstva. Hvala vam na vašem doprinosu, stručnosti, na onome što radite za naš grad i našu zajednicu.“ – rekao je zamjenik. Naglasio je kako će Grad Varaždin učiniti sve da obrtnicima bude konkretna podrška te čestitao svim nagrađenima.

Na kraju svečanosti, predsjednik Udruženja hrvatskih obrtnika Varaždin Vladimir Bais i predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dalibor Kratohvil uručili su priznanja obrtnicima za 20, 30, 35 i 40 godina rada u obrtništvu. U ime nagrađenih, na priznanjima je zahvalio Nikola Fajfar, vlasnik cvjećarnice Orhideja u Sračincu, kojoj je dodijeljeno priznanje za 40 godina rada.