01. lipanj 2023. | Autor: Maja Hrešć

Varaždinski krekeri osvojili Superior Taste Award

Krekeri „Varaždinske heljde“ OPG Pocedulić iz Gornjeg Kućana osvojili su vrlo visoku ukupnu ocjenu te međunarodnu Superior Taste Award nagradu od strane International Taste Institute-a sa sjedištem u Bruxellesu.

Superior Taste Award je priznanje svjetske razine koje se dodjeljuje nakon ocjene kvalitete prehrambenih proizvoda sa strane više od 200 sudaca koji se odabiru iz najprestižnijih kulinarskih udruga ne samo Europe već i šire.

Ova nagrada koja označava proizvod izvanrednog okusa i potvrđene kvalitete pokazatelj je izvrsnosti domaće sirovine (sjemena „Varaždinske Heljde“), predanog rada članova OPG-a Pocedulić te ostvarenje njegove želje da kupcima ponudi čim kvalitetniji i zdraviji prehrambeni proizvod.

Dario Pocedulić (nositelj OPG-a): „Mi kao OPG smo počašćeni sa dobivenim priznanjem. To nam je potvrda da se krećemo u ispravnom, dobrom smjeru sa našom ponudom usmjerenom krajnjim potrošačima. Čast nam je biti i prvi OPG na području Republike Hrvatske koji je zaprimio ovakvo priznanje. Činjenica je da smo mi malo obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo koje polako kroči čvrstim koracima i nemamo namjeru stati. Nedavno je završilo i e-savjetovanje na kojem se konačno na „Popis domaćih i udomaćenih sorti poljoprivrednog bilja“ uvrstila i „Varaždinska heljda“ čiji smo registrirani čuvari sorte, uzgajivači, dorađivači i eto, priznati prerađivači. Osim heljdine kaše, brašna, griza, pahuljica, tjestenine, mlinci i naši krekeri su certificirano bez glutena, sadrže visoki udio minerala i antioksidanata. Heljda sadrži skoro dva puta više lizina od pšenice i riže, ima bolje iskorištenje bjelančevina, ali ne sadrži masti u sebi kao pir i smeđa riža. Najviše minerala heljda skriva u omotaču ploda i sjemena zbog čega se preporučuje upotreba griza kojeg imamo u dvije varijante. Tako da zapravo, preporučujem svim ljubiteljima  heljde pa i onima koji ju moraju konzumirati radi zdravstvenog stanja da dođu k nama u nabavu u Gornji Kućan ili naprave narudžbu on line na www.opgpocedulic.hr/trgovina. Na taj način budu zapravo doprinijeli daljnjem razvoju OPG-a i razvoju novih, inovativnih proizvoda od „Varaždinske heljde“. Hvala Vam svima na dosadašnjoj suradnji.“