26. listopad 2019. | Autor: Maja Hrešć

Varaždinski folklorni ansambl na prijemu kod gradonačelnika

Gradonačelnik Ivan Čehok u subotu je u Gradskoj vijećnici primio članove Varaždinskog folklornog ansambla i njihovog umjetničkog voditelja i osnivača Pjerina Hrvaćanina.

Varaždinski folklorni ansambl je na nedavno održanim Susretima hrvatskih folklornih ansambala izvedbom točke „Črna gora, javorek zeleni“ osvojio 1. nagradu. U kategoriji folklornih ansambala na natjecanju je sudjelovalo deset ansambala iz deset hrvatskih županija.

Gradonačelnik Ivan Čehok je u ime svih građana grada Varaždina čestitao članovima Varaždinskog folklornog ansambla na ovom uspjehu: “Ovo je vrijedna nagrada, tim više što nije prva, osvojili ste je i 2015. godine i to treba istaknuti jer svjedoči o kontinuitetu vašeg rada i o činjenici da iz godine u godinu imate sve mlađe plesače. Grad Varaždin pomaže, ne samo folklorna društva, nego i sve druge udruge građana i sve one koji se bave institucijskom ili izvaninstitucijskom kulturom. U posljednje dvije godine čak smo i veći fokus stavili na izvaninstitucijsku kulturu, od kulturnog amaterizma, folklornih društava, udruga građana, neovisnih kulturnih udruga. Nama su sve inicijative u kulturi dobrodošle jer one zapravo znače živost u jednom gradu i zato ne treba samo gledati na institucijsku kulturu. Drago mi je da radite i dalje. Moje uvjerenje je da su svi oblici kulturnog stvaralaštva i sve ono što obuhvaća djecu, mladež, svaki oblik kulturnog izražaja i stvaralaštva jednako dobrodošli u ovom gradu. Zahvaljujem vam i još jednom čestitam!” – rekao je gradonačelnik Ivan Čehok.