17. rujan 2020. | Autor: ddretar

Varaždinski Crveni križ na novoj adresi

Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin od prije nekoliko dana smješteno je u kući na novoj adresi – Trg Matije Gupca 3. 

Odmah iza Varaždincima dobro poznatog starog sajmišta, obiteljska kuća koja je već duži niz godina u vlasništvu Grada Varaždina, dodatno je uređena kako bi se na oko 200 kvadratnih metara korisnog poslovnog prostora dobio funkcionalni poslovni prostor za devetoro zaposlenih, volontere Crvenog križa te otvorili prostore za različite sadržaje koje građanima pruža Crveni križ. Novinarima, a time i javnosti, nove prostore predstavile su ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Varaždin Sandra Mintas i zamjenica Varaždinskog gradonačelnika  Sandra Malenica.

Sandra Mintas zahvalila se Gradu Varaždinu koji je omogućio preseljenje na novu lokaciju i u veći prostor koji će omogućiti razvijanje novih usluga.

Sandra Malenica napomenula je kako daljnji razvitak djelatnosti Crvenog križa nije bio moguć u starim prostorima. Sretni smo što je ova kuća dobila primjerenu namjenu i što će Crveni križ sada u duplo većim i boljim prostorima biti na ovoj svima poznatoj lokaciji još više dostupan građanima.

Prostor je uređen sredstvima Grada Varaždina i Crvenog križa, a ukupno je uloženo ko 170 tisuća kuna.