18. veljača 2021. | Autor: Maja Hrešć

Varaždinski atletičari na prijemu kod gradonačelnika

Gradonačelnik Grada Varaždina dr.sc. Ivan Čehok u četvrtak je u Gradskoj vijećnici primio varaždinske atletičare Klaru Koščak, Roka Farkaša i Rahelu Leščak povodom vrhunskih rezultata postignutih na nedavno održanom Dvoranskom juniorskom prvenstvu Balkana u Sofiji.

Prijemu su prisustvovali i pročelnik Upravnog odjela za sport i zdravstvenu zaštitu Dražen Cesar, treneri Patrik Koščak i Marinko Šipoš te predsjednik AK Sloboda Stjepan Smernjak.

„Dugo nismo imali ovako dobru generaciju, to su djeca od 16 godina koja postižu odlične rezultate, Klara ima treći rezultat svih vremena uopće u Hrvatskoj. Od njih treba očekivati odlične rezultate i na seniorskim natjecanjima. Grad kontinuirano podupire klub, prošle godine smo i rekonstruirali stazu, a to je njima uvjet bez kojeg se ne može. Pomoći ćemo im i u odlasku u Istanbul. Treba pomoći i poduprijeti, promicati, ne samo sport, nego i bavljenje sportom tih mladih ljudi. Oni su svi odlični učenici, spajaju i treninge i česte odlaske na natjecanja sa školom te pokazuju kako škola i sport idu zajedno. Pokazuju i svima nama da Varaždin jest grad sporta, a osobito kad je riječ o atletici. Grad Varaždin i dalje će nastaviti podupirati njihova natjecanja.“ – rekao je gradonačelnik Ivan Čehok čestitavši atletičarima na vrhunskim rezultatima.

Klara Košćak je na Dvoranskom juniorskom prvenstvu Balkana osvojila zlatnu medalju u utrci 60 m prepone te postigla novi rekord na prvenstvu, kao i novi juniorski dvoranski rekord Hrvatske. Roko Farkaš osvojio je srebrnu medalju u disciplini skok u dalj s osobnim rekordom, a Rahela Leščak 5. mjesto u disciplini 400 m te brončanu medalju u disciplini 4 x 400.