03. kolovoz 2012.

VARAŽDINSKI AERODROM OPET RADI

rodrom otvoren

03.08.2012. -  Varaždinski aerodrom od jučer poslije podne otvoren je za sve vrste letova. Učinjeno je to nakon što je novo čelništvo Varaždin airporta u vlasništvu Grada Varaždina, na čelu s direktorom Danijelom Borovićem, ispunilo sve uvjete propisane Zakonom o civilnom zračnom prometu. Aerodrom je zatvoren 17. srpnja, nakon što su tadašnje odgovorne osobe dale ostavke na svoje odgovorne funkcije. Oni su, osim što su nekoliko sati tjedno radili za Varaždin Airport, bili istovremeno i zaposlenici tvrtke WinAir u vlasništvu T7 grupe. Varaždinski gradonačelnik Goran Habuš podsjetio je da uzroci privremenog zatvaranja aerodroma leže u nesređenim odnosima Grada Varaždina koji je vlasnik tvrtke Varaždin Airport i tvrtke Winair. Kulminacija je bila gubitak od čak 700 tisuća kuna.
- Grad je ove godine dva puta intervenirao svojim sredstvima kako bi varaždinski aerodrom mogao normalno raditi, a sada je sasvim sigurno nastala i nova šteta. No, naći ćemo krivca i on će morati za to odgovarati. Aerodrom ima velik značaj za Varaždin i mora biti dostupan svima te više neće biti zatvorenog tipa – naglasio je gradonačelnik.
- Od danas aerodrom obavlja sve komercijalne djelatnosti i nastavljena je škola letenja za studente zagrebačkog Prometnog fakulteta. No, štetu je osim njih pretrpio Varaždin Airport i zakupnici hangara – istaknuo je Danijel Borović dodavši da će svima koji na aerodromu hangariraju svoje avione biti fakturirana samo polovica mjesečnog iznosa za spomenutu uslugu.
Unatoč pokušaju opstrukcije, većina korisnika varaždinskog aerodroma, koji su ga napustili uoči zatvaranja, vraća se nazad. Letjeti u Varaždinu mogu do mile volje, a kako doznajemo od direktora Danijela Borovića, aerodrom je za to opskrbljen i dovoljnim količinama svih vrsta avio benzina.
Inače, uz Danijela Borovića, u Varaždin Airportu zaposleni su i Damir Bedić, koji radi na prihvatu i otpremi zrakoplova te Goran Kovačić, instruktor letenja u Hrvatskom zrakoplovno nastavnom središtu.