25. svibanj 2020. | Autor: Maja Hrešć

Varaždinske osnovne škole sigurne za djecu

Gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Ivan Čehok u ponedjeljak je povodom povratka učenika 1. – 4. razreda u školske klupe, uz pročelnicu Upravnog odjela za kulturu, obrazovanje i sport Draženku Dević, posjetio IV. osnovnu školu Varaždin.

„Velik broj djece u gradu Varaždinu danas je opet u školskim klupama i pohađa nastavu, što svjedoči o tome da roditelji vjeruju školi, nastavnicima, i zadovoljni su uvjetima koje djeca imaju u školi. Uz poštivanje svih epidemioloških mjera, u svim varaždinskim školama nastava se normalno održava i nema nikakvih poteškoća. Grad Varaždin će, sukladno preporukama, i dalje prilagođavati rad u svojim školama.“ – ocijenio je gradonačelnik.

Ravnateljica škole Jasmina Dvorski istaknula je kako svi segmenti škole u potpunosti djeluju, nastava, kao i organizirani prijevoz autobusom, školska kuhinja i produženi boravak. „Danas nam je na nastavi prisutan 181 učenik. Poštuju se načela Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i preporuke resornog ministarstva.“ – rekla je ravnateljica.

IV. osnovna škola na današnji dan slavi i Dan škole, obilježavajući 67. rođendan, a ovaj puta, s obzirom na ograničene aktivnosti, proslavu su organizirali virtualnim putem.

Za informaciju, prema dostavljenim podacima osnovnih škola čiji je osnivač Grad Varaždin, u ponedjeljak, 25. svibnja 2020. godine, nastavi je prisustvovalo 1413 učenika razredne nastave.