10. listopad 2020. | Autor: Maja Hrešć

Varaždinci uživali u plesnom spektaklu

Gradonačelnik dr. sc. Ivan Čehok u subotu je prisustvovao 6. Trofeju Grada Varaždina, vrhunskom plesnom spektaklu koji se u organizaciji Sportskog plesnog kluba Valcer te suorganizaciji Plesnog kluba Takt i Hrvatskog sportskog plesnog saveza održao u Sportskoj dvorani Graberje.

Pokrovitelj natjecanja je Grad Varaždin uz potporu Zajednice sportskih udruga grada Varaždina te Turističke zajednice grada Varaždina.

Preko 300 sudionika natjecalo se u različitim disciplinama tijekom cijelog dana dok su u večernjem dijelu programa, koji je ujedno i najatraktivniji, održana završna natjecanja najviših kvalitativnih razreda u disciplinama standardnih i latinskoameričkih plesova za kategorije mlađe mladeži, mladeži, starije mladeži, odraslih i veterana te show program plesača Sportskog plesnog kluba Valcer i Plesnog kluba Takt.

„Plesači koje večeras gledamo svjedoče nam o jednom posebnom načinu života i govore nam o tome da se treba kretati, što više baviti plesom ili nekim drugim sportom, da uvijek treba biti aktivan pa čak i u ovim pandemijskim okolnostima. Tristotinjak plesača danas se natječe u Varaždinu što pokazuje da nas ništa ne može omesti kad su u pitanju natjecanja, umjetnost, ples ili neki drugi sport. Svima želim dobrodošlicu u Varaždin, želim da pobijedi najbolji, iako mislim da su svi ovi ljudi odlični čim su se odlučili baviti plesom. Ugodno se osjećajte u našem gradu i svima želim puno sportskih uspjeha.“ – rekao je gradonačelnik prilikom otvorenja Trofeja Grada Varaždina.