21. rujan 2015.

Varaždinci osvojili 3. mjesto na Žogariji

žogarija 1

Svojim finalnim međunarodnim natjecanjem u Ljubljani zaključena je 10. sezona projekta Žogarija  u koji je već tri godine uključen i Grad Varaždin. Na ovom  već tradicionalnom natjecanju po prvi puta  nastupila je i predstavljala Grad Varaždin i  Republiku Hrvatsku  ekipa  iz Varaždina,  sastavljena od učenica i učenika  3.,4. i 5. razreda IV OŠ Varaždin koja je stekla pravo sudjelovanja na međunarodnom finalu pobijedivši na izlučnom natjecanju koje je održano u 5.mjesecu. Uz našu ekipu na natjecanju su sudjelovale ekipe iz Austrije, Crne Gore, Mađarske, BIH, Italije, Makedonije, Srbije te domaćin Slovenija. U igrama spretnosti, Kvizu znanja, natjecanja u malom nogometu te natjecanju učitelja, ekipa IV OŠ Varaždin postigla je iznimni uspjeh osvojivši sveukupno 3. mjesto plasiravši se odmah iza vršnjaka iz Slovenije i Srbije.
U prekrasnom ambijentu i odličnoj organizaciji natjecanja na Trgu republike u Ljubljani djevojčice i dječaci IV OŠ Varaždin pokazali su visoku razinu spretnosti, znanja i poštivanja duha fair –play-a  a čemu ih je učio i pripremao njihov voditelj i trener –Marko Žganec. Podršku malim sportašima iz Varaždina došla je iskazati i  gospođa Božena Leš, koja obnaša dužnost Ministrice savjetnice u Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Republici Sloveniji, Danijela Vusić  -Pročelnica u Upravnom odjelu za društvene djelatnosti  Grada Varaždina, Marinko Šipoš  -Stručni savjetnik za sport u Gradu Varaždinu te Patrik Koščak - Glavni tajnik Zajednice športskih udruga Grada Varaždina.
Natjecanje je održano pod pokroviteljstvom  Grada Ljubljane te je podršku svim sportašicama i sportašima  došao iskazati Gradonačelnik grada Ljubljane gdin. Zoran Janković.
Grad Varaždin i Zajednica športskih udruga Grada Varaždina uvelike su pomogli da sportašice i sportaši putuju na ovo natjecanje te se ugodno osjećaju na istom.
Trener i voditelj ekipe Marko Žganec na put u Ljubljanu poveo je 16 učenica i učenika  koji su ostvarili ovaj sjajan uspjeh a to su redom: Jakov Nađ, Matej Đaković, Noa Mikić, Jana Koščak, Gabrijela Kasun, Petra Žanić, Vito Nušak, Klara Koščak, Luka Kelemen, Ivan Ilčić, Marija Gotić, Nini Kolenko, Benjamin Jakopec, Nola Vidović, Laura Gotić, Anna Lechner.