27. travanj 2012.

VARAŽDINCI, KINOM PO KORUPCIJI

kinom-po-korupciji_tmb

27.04.2012. - Kako izgleda korupcija u diplomatskim krugovima na bugarski način moći će vidjeti svi Varaždinci koji se u subotu ili nedjelju zapute u varaždinski "Kult", na besplatnu projekciju filma "Misija London" koji je prošle godine dobio "Nepotkupljivu nagradu" na Motovunskom filmskom festivalu. Osim što će se dobro zabaviti, uključit će se i u projekt "Kinom po korupciji" kojeg u nekoliko hrvatskih gradova provodi Transparency International Hrvatska.
 

Film i projekt na konferenciji za novinare najavio je Zorislav Antun Petrović, član Upravnog odbora Transparency Internationala Hrvatska,a konferencija je održana u varaždinskoj Gradskoj vijećnici.

Grad Varaždin se, naime, po prvi put uključio u neki od projekata ove ugledne nevladine organizacije, a zamjenica gradonačelnika Natalija Martinčević rekla je kako se u Varaždinu do sada moglo voditi malo više računa o borbi protiv korupcije, objašnjavajući suradnju sTIH-om kao dio nastojanja nove gradske vlasti da se svi zajedno osvijestimo što je moguće više po pitanju transparentnosti i borbe protiv korupcije. Zorislav A. Petrović pohvalio je Varaždince koji su dupkom napunili dvoranu u kojoj se održavao njihov dvodnevni seminar o sukobu interesa – „ Ovdje je odaziv bio senzacionalan, bilo je više ljudi nego na svih dosadašnjih 5 radionica diljem Hrvatske,a velike zasluge za taj uspjeh idu upravo Gradu Varaždinu koji je na seminar poslao predstavnike ne samo svih gradskih službi, već i tvrtki i ustanova u svome vlasništvu“ .


Na konferenciji za novinare bila je i ugledna varaždinska novinarka Andrea Žigić Dolenec koja je na bila jedna od pet nagrađenih autora čija je priča ušla u knjigu „Ispod stola – najljepše antikorupcijske priče“ koju su prošle godine zajedno izdali VBZ i TIH.