25. listopad 2018. | Autor: TZGV

Varaždin u top 3 kontinentalne turističke destinacije, Labaš vatrogasac godine

Na Danima hrvatskog turizma koji se održavaju na Hvaru, Varaždin je uvršten među top 3 destinacije kontinentalne Hrvatske, a Ivica Labaš, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Varaždin osvojio je nagradu Čovjek – ključ uspjeha.

Varaždin se u finalu izbora za najbolju destinaciju  našao s Đakovom i Zagorjem.  Najboljom destinacijom u kategoriji kontinentalne destinacije proglašeno Zagorje. Varaždin je ulaskom među tri najbolje destinacije zadržao dugogodišnji  niz dobivenih priznanja i nagrada za rezultate postignute u turizmu.   Predanim radom na organiziranju kvalitetnih manifestacija koje iz godine u godinu privlače sve više turista, poput Špancirfesta, Adventa u Varaždinu ili Festivala varaždinskih dvorišta te cjelogodišnjim inicijativama poput urbanih intervencija u prostoru, Grad Varaždin sa svojom Turističkom zajednicom  zasluženo  se našao  među najboljim turističkim destinacijama u kontinentalnom dijelu zemlje, istaknuto je na svečanosti dodjele nagrada.

Nagradu je primio dr.sc. Ivan Čehok, gradonačelnik Grada Varaždina, a svečanosti su prisustvovale i direktorica Turističkog ureda Turističke zajednice grada Varaždina Jelena Toth te voditeljica razvoja destinacijskih proizvoda u TZGV, Smiljana Mlakar.

Ivica Labaš, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe grada Varaždina dobitnik je nagrade Hrvatske turističke zajednice Čovjek – ključ uspjeha, koje se dodjeljuju u sklopu projekta Godišnje hrvatske turističke nagrade. Omiljenom varaždinskom vatrogascu Labašu, nagradu je uručio direktor Hrvatske turističke zajednice Kristijan Staničić.

Ivica Labaš 18 je godina na čelu Javne vatrogasne postrojbe grada Varaždina, i od tada ta postrojba bilježi izuzetne rezultate u razvoju vatrogastva, nabavci opreme i osobne zaštite vatrogasaca.

Godišnje hrvatske turističke nagrade dodjeljuju se u sklopu projekta  Ministarstva turizma, Hrvatske turističke zajednice i Hrvatske gospodarske komore koji je nastao s ciljem poticanja konkurentnosti, inovativnosti i podizanja kvalitete usluge i proizvoda u turističkom sektoru.