13. ožujak 2012.

VARAŽDIN U SUSRET OLIMPIJADI I PARAOLIMPIJADI LONDON 2012

Olimpijada image ususret_olim_2012

13.03.2012. - Pred punim tribinama sportske dvorane u Graberju održana je manifestacija "Varaždin u susret olimpijadi i paraolimpijadi London 2012" koju su organizirali Grad Varaždin, Veleposlanstvo Velike Britanije u Republici Hrvatskoj i Zajednica športskih udruga Grada Varaždina uz pomoć Hrvatskog paraolimpijskog odbora i Stolnoteniskog kluba osoba s invaliditetom Varaždin.

Uz Gorana Habuša, gradonačelnika Grada Varaždina sudionike tog događaja pozdravili su Chris Hodge, otpravnik poslova Veleposlanstva Velike Britanije u Hrvatskoj, Ratko Kovačić, predsjednik Hrvatskog paraolimpijskog odbora i Goran Vučetić, predsjednik Zajednice športskih udruga.

Učenicima varaždinskih osnovnih škola predstavljeni su hrvatski paraolimpijci koji će nastupiti u Londonu te je održana prezentacija paraolimpijske discipline stolni tenis osoba u kolicima. Učenici su se natjecali u zabavnim štafetnim igrama, a plakat učenika 5. osnovne škole proglašen je najljepšim među plakatima koji su rađeni na temu olimpijade i paraolimpijade.

Grad Varaždin i Veleposlanstvo Velike Britanije nastavit će suradnju pa se već najavljuje i pomoć pri organiziranju Dječje olimpijade u svibnju ove godine kada će nastupiti djeca varaždinskih dječjih vrtića.