07. srpanj 2014.

Varaždin spreman za Europsko juniorsko prvenstvo u baseballu

baseball

07.07.2014.- Obnovljeni i uređeni baseball teren na igralištu „Srednoškolac“ u potpunosti je spreman za predstojeće Europsko prvenstvo u baseballu za juniore koje će se održati u Varaždinu od 15. do 19. ovog mjeseca – izvijestio je na konferenciji za novinare, održanoj u ponedjeljak na samom terenu, predsjednik Baseball kluba „Vindija“ i prvi čovjek Zajednice športskih udruga Grada Varaždina Goran Vučetić.
Do sada su na terenu obavljeni zemljani radovi, ugrađen je sustav za navodnjavanje i postavljena obavezna podloga za baseball terene. Na ovaj način varaždinski teren dostiže standarde europskih terena i stvara uvjete za bolji i kvalitetniji trening varaždinskih bejzbolaša.
Inače, Europsko prvenstvo odnosno prvi susreti počinju u utorak, 15. srpnja, utakmicom između reprezentacije Velike Britanije i Mađarske u 10 sati. Dnevno su na rasporedu po četiri susreta, tri u Varaždinu te jedan u Karlovcu.
Na Prvenstvu sudjeluje osam reprezentacija podijeljenih u dvije skupine. U skupini „A“ uz Veliku Britaniju i Mađarska igraju i Švicarska i Litva. Hrvatska reprezentacija je u skupini „B“ s Poljskom, Slovačkom i Bjelorusijom.
Hrvatska svoj prvi susret igra također u utorak, 15. srpnja protiv Bjelorusije s početkom u 17.30 sati.
Polufinalne i finalna utakmica igraju se 18. i 19. srpnja.
Potporu organizaciji Prvenstva pružio je Grad Varaždin. Zamjenik gradonačelnika Vjeran Radelić na konferenciji je istaknuo zadovoljstvo uređenjem terena koje bi trebalo biti poticaj mladima da se uključe u bavljenje ovim sportom. Od natjecanja Radelić očekuje da će privući veliki broj posjetitelja te da će se dio njih ponovo vratiti u Varaždin.